Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mocno grzybowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 200 g
grzyby suszone 3-4 szt
kostka rosołowa 3 szt
włoszczyzna
ziemniaki 2 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
kwaśna śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mocno grzybowa

Grzyby oczyścić, pokroić i umieścić w garnku z włoszczyzną. Dodać kostki rosołowe i wkruszyć suszone grzyby. Gotować do miękkości grzybów (ok 45 min), następnie wkroić ziemniaki i gotować jeszcze 10 min. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z gęstą, kwaśną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 22.09.2016 09:20
pyszna zupka
Franciszek 22.09.2016 00:26
dobra zupka
Wafelek2601 21.09.2016 21:24
Uwielbiam grzybową
Aleksandra/Olcia 21.09.2016 17:56
moja ulubiona
Motorek 21.09.2016 17:24
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak