Zupa mleczno-szpinakowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 l
  • szpinak

    40 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • żółtko

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka
  • kiełbasa drobiowa

    1 laska
  • cukier

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak siekamy. Mąkę mieszamy w ¼ szklanki mleka. Resztę mleka zagotowujemy, dodajemy zawiesinę, masło, szpinak. Całość zagotowujemy. Żółtko rozcieramy z 3 łyżkami gorącej wody, dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku, podajemy z pokrojoną w plasterki kiełbasą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marchewka 09.08.2011 00:32
ciekawa jestem jak moi domownicy by na nią zareagowali
goofy9 23.06.2011 09:54
i to zdrową zupkę :)
bercik1 22.06.2011 23:37
ciekawy pomysł na zupę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat