Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mleczna z cynamonem i miodem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron nitki nitka owsiana 100 g
mleko 1 litr
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
miód płynny 1 łyżka
cynamon Prymat dosmaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mleczna z cynamonem i miodem

Zagotuj mleko ze szczyptą soli.Do gotującego sie mleka wrzuć makaron owsiany, a nastepnie delikatnie mieszająć gotuj na małym ogniu przez 3 minuty.Zdejmij z ognia i lekko ostudz. Do lekko ostudzonego dodaj łyzke miodu oraz szczypte cynamonu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 26.11.2015 23:45
lubię zupy mleczne. Pamiętam jak mój dziadek często je robił dla mnie na śniadanie. Najczęściej była z kluskami lanymi albo kładzionymi,albo z pokruszoną chałką
Kuchenka 26.11.2015 11:39
smaki dzieciństwa :)
Habibi 26.11.2015 10:50
bardzo chętnie jem wszelkie zupy mleczne i o tej porze roku również wzbogacam je przyprawami rozgrzewającymi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak