Zupa miso z shimeji i soba

Zupa miso z shimeji i soba

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Nie mogliśmy powstrzymać się od zestawienia tych składników. Pyszna zupa miso w połączeniu z grzybami shimeji i gryczanym makaronem soba, powala swoim smakiem.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • cebula

    1 sztuka
  • grzyby shimeji

    100 gramów
  • marchew

    2 łyżki
  • olej arachidowy

    3 łyżki
  • wrzątek

    1.2 litra
  • pasta miso jasna

    2 łyżki
  • liście limonki kaffir

    2 sztuki
  • makaron soba

    150 gramów
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Grzyby shimeji dzielimy i razem z pokrojoną papryką, posiekaną cebulą, marchewką, podsmażamy na oleju. Następnie zalewamy wrzątkiem, dodajemy pastę miso, liście kaffiru, gotujemy przez kwadrans.

Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie, dodajemy do zupy i zagęszczamy. Zagotowujemy, do smaku sosem sojowym.

Podajemy z makaronem soba, posiekaną natką kolendry i szczypiorem z dymką.

R'n'G Kitchen
W przepisie wykorzystaliśmy grzyby shimeji, marchew konserwową pokrojoną w zapałkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat