Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa MINESTRONE bez makaronu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
fasola szparagowa 20 dag
cukinia 1 szt
seler naciowy 1 gałązka
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
biała fasola 20 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: zupa MINESTRONE bez makaronu

Fasolę zalać wodą i odstawić na jeden dzień. Sparzamy pomidory i obieramy ze skórki. Podpiekamy z dodatkiem oliwy. Dodajemy fasolę drobno pokrojony seler, roztarty czosnek, tymianek, liść laurowy. Zalewamy litrem wody i gotujemy 20 min. Dodajemy drobno posiekaną fasolkę szparagową. Gotujemy 10 min. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i gotujemy 15 min.
Podawać z grzankami z masłem czosnkowym

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak