zupa migdałowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki migdałowe

    20dag
  • mleko

    1l
  • cukier

    1/2szkl
  • cukier waniliowy

  • śmietana kremówka

    5łyżek
  • cynamon

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni 2 łyżki odłożyć.Zmielić i zalać wrzącym mlekiem,dodać cukier i cukier waniliowy.Gotować na bardzo małym ogniu ok.15min.Budyń połączyć ze śmietaną,wlać do mleka.Zagotować,stale mieszając.Zupę podawać posypaną odłożonymi płatkami i cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat