Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa migdałowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki migdałowe 20dag
mleko 1l
cukier 1/2szkl
cukier waniliowy
śmietana kremówka 5łyżek
cynamon szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa migdałowa

Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni 2 łyżki odłożyć.Zmielić i zalać wrzącym mlekiem,dodać cukier i cukier waniliowy.Gotować na bardzo małym ogniu ok.15min.Budyń połączyć ze śmietaną,wlać do mleka.Zagotować,stale mieszając.Zupę podawać posypaną odłożonymi płatkami i cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak