ZUPA MIGDAŁOWA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały słodkie

    20 dag
  • migdały gorzkie

    2-3
  • rodzynki

    10 dag
  • mleko

    1 i 1/2 l
  • masło

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

*rodzynki umyć , namoczyć , osączyć . Migdały sparzyć , obrać ze skórki . Mleko Zagotować z cukrem .
*Migdały i rodzynki miksować , dolewając co chwilę po kilka kropli wody . Pod koniec dodać kilka łyżek gorącego mleka .
*Migdały dodać do mleka . gotować 20min . Dołożyć masło , doprawić szczyptą soli . Zupę rozlać na talerze ... SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat