Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa migdałowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdałów bez skórki 20 dag
mleko 1 litr
cukier
rodzynki
ryż ugotowany 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa migdałowa

Migdały trzeba wyparzyć, tak aby gładko zeszła z nich skórka. Następnie zmiksować najlepiej ze szklanką mleka. Odcedzić. Zmiksować z kolejna szklanką mleka. Taką mieszankę połączyć z poprzednio odcedzonym mlekiem i tym teraz. Zagotować. Następnie odcedzić. Można dosłodzić do smaku dodać ryż i rodzynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak