zupa migdałowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdałów bez skórki

    20 dag
  • mleko

    1 litr
  • cukier

  • rodzynki

  • ryż ugotowany

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały trzeba wyparzyć, tak aby gładko zeszła z nich skórka. Następnie zmiksować najlepiej ze szklanką mleka. Odcedzić. Zmiksować z kolejna szklanką mleka. Taką mieszankę połączyć z poprzednio odcedzonym mlekiem i tym teraz. Zagotować. Następnie odcedzić. Można dosłodzić do smaku dodać ryż i rodzynki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat