Zupa migdałowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    30 g
  • mleko

    1 l
  • cynamon

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały przez obraniem wrzucamy do wrzatku, nastepnie obieramy i miażdżymy, ale zostawiamy kilka do dekoracji. Mleko gotujemy i dosypujemy do niego zmiażdżone migdały wraz z cukrem i cynamonem. Przelewamy do talerzy i do kazdego talerza wrzucamy kilka calych migdalów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 29.11.2011 15:15
smaczniutkie
Magdalena80 07.08.2011 12:08
rewelacyjna
adam1f 15.06.2011 00:12
pomysłowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat