Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Migdałowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 150 g
płatki migdałowe 40 g
mleko 3,2% 1 litr
miód 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 szczypta
żurawina suszona 1 garść
masło 2 łyżki
sok z limonki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Migdałowa

Całe migdały zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut. Międzyczasie w rozgrzanym w 180 stopniach piekarniku prażymy na złoty kolor przez 5-6 minut płatki migdałowe. Całe migdały obieramy ze skórek, odsączamy i blendujemy na gładką masę. W garnku zagotowujemy mleko, dodajemy masę migdałową, delikatnie mieszając. Po chwili dodajemy masło i miód i mieszamy do roztopienia. Na sam koniec dodajemy susz (może to być żurawina, morele, rodzynki). Zupę podajemy na ciepło oprószoną płatkami migdałów!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak