Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1,5 l
migdały 20 dag
cukier 2 łyżki
rodzynki 10 dag
masło 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Rodzynki przelać na sicie gorącą wodą, osączyć. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać z łupinek i zmielić maszynką. Mleko zagotować z cukrem, dodać migdały, rodzynki, sól i masło, trzymać na niewielkim ogniu przez 3 minuty. Odstawić pod przykryciem i podawać na gorąco z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 02.01.2014 15:58
szkoda ze nie ma zdjęcia, nie jadłam jeszcze takiej zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak