Zupa migdałowa

Zupa migdałowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 l
  • migdały

    20 dag
  • cukier

    2 łyżki
  • rodzynki

    10 dag
  • masło

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki przelać na sicie gorącą wodą, osączyć. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać z łupinek i zmielić maszynką. Mleko zagotować z cukrem, dodać migdały, rodzynki, sól i masło, trzymać na niewielkim ogniu przez 3 minuty. Odstawić pod przykryciem i podawać na gorąco z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magula

02.01.2014 15:58
szkoda ze nie ma zdjęcia, nie jadłam jeszcze takiej zupy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat