Zupa migdałowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    150 dag
  • mleko

    6 szklanek
  • ryż

    5 dag
  • cukier

    5 dag
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze sparzonych migdałów zdjąć skórkę i suszyć 20 minut w temp. 150 stopni C. Migdały zemleć, utrzeć z cukrem i 5 łyżkami zimnego mleka. Resztę mleka zagotować. Opłukany ryż zalać 1/2 szklanki gorącego mleka, ugotować. Utarte migdały zalać mlekiem, dodać sól, gotować 10 minut, przecedzić, mocno odcisnąć. Podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SylwiaMagdaSabin 05.03.2012 09:53
zaskakujaca

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat