Zupa migdałowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    10 dag
  • mleko

    1,5 litra
  • ryż

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sparzone, obrane migdały zemleć i wrzucić do wrzącego mleka. Gotować 15 minut. Przecedzić i dodać ugotowany ryż.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 12.11.2013 14:07
nie jadłam takiej zupy,na pewno jest smaczna
Dorian 07.11.2013 11:14
ciekawy pomysl, nigdy nie jadlem
ben-ka 23.10.2013 17:24
Przyznam,że nie jadłam takiej zupki.
Pani Domu 22.10.2013 11:25
ciekawa zupka
Ewelina38 22.09.2013 16:06
ryż na mleku uwielbiam, a jak jeszcze migdałów dorzucimy to już prawdziwa rozkosz.... :)
mirosława4 01.08.2013 15:52
nowość takiej jeszcze nie jadłam :)
Ada-Gaba 17.04.2013 06:52
soc nowego
Wacław 26.03.2013 09:31
takiej zupy jeszcze nie jadłem
IZABELA29 22.03.2013 09:06
zupę migdałowa jadłam raz na pewnych warsztatach i mi bardzo smakowała...
berys18 13.09.2012 18:58
ciekawa zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat