Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone migdały 20 dag
masło 1 łyżka
mleko 3,2% 1,5 litra
cukier 4 łyżki
rodzynki 10 dag
ryż ugotowany 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Mleko zagotować z cukrem i masłem.
Zalać zmielone orzechy i rodzynki.
Dodać ugotowany ryż na sypko, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 06.06.2012 18:45
Ja nieraz robię na wigilię taką zupkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak