zupa mieszana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 szt
  • marchew

    2 szt
  • kapusta biała

    1/4 główki
  • kości

    1 kg
  • seler

    kawałek
  • por

    kawałek
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    1/2 szklanki
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie całe

    4 szt
  • zupa

    1 fasolowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kości zagotować zebrać szumowiny. Następnie dodać obrane i rozdrobnione warzywa i przyprawy. Gotować do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy obieramy z mięsa i dodajemy do zupy, Na koniec dodajemy rozrobioną w wodzie zupę fasolową i zaprawiamy śmietaną, Chwilę gotujemy i doprawiamy do smaku

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jeta72 11.12.2012 17:27
smaczna :-)
owca441 25.09.2012 20:39
pyszna taka wielosmakowa
Seba 05.09.2012 10:38
extra
maciek7 02.09.2012 21:11
pycha
teresa18 30.08.2012 20:46
pożywna
olkaaa 28.08.2012 10:33
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat