Zupa mięsna z pieczarkami i porem

Zupa mięsna z pieczarkami i porem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    50 dkg
  • olej

  • pieczarki

    30 dkg
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • ziemniaki

    4 sztuki
  • por

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa mięsna z pieczarkami i porem foto
Umytą łopatkę wieprzową pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju.
Krok 2 - Zupa mięsna z pieczarkami i porem foto
Pieczarki posiekać i również przesmażyć.
Krok 3 - Zupa mięsna z pieczarkami i porem foto
Mięso wraz z pieczarkami zalać wodą, dodać kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie.

Gotować do miękkości.
Krok 4 - Zupa mięsna z pieczarkami i porem foto
Ziemniaki pokroić w kostkę.
Krok 5 - Zupa mięsna z pieczarkami i porem foto
Wraz z posiekanym czosnkiem i pokrojonym porem dodać do gotującej się zupy. Kiedy wszystko będzie miękkie zupę doprawić do smaku i zatrzepać mąką wymieszaną z zimną wodą.

Gotować jeszcze 2 minuty.
Krok 6 - Zupa mięsna z pieczarkami i porem foto
Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

07.05.2016 20:34
świetna zupa

benka

07.05.2016 19:03
Fajny pomysł, można zrezygnować z drugiego dania :)

Justi2401

07.05.2016 18:49
Konkretna i sycąca, takie zupy lubię najbardziej :)

2milutka

07.05.2016 15:17
smakowita na obiad

Ewelina1991

07.05.2016 12:11
smaczna zupka

Agnieszka-87-25

07.05.2016 11:51
w sam raz na dzisiaj :)

VioletoweKucharzenie

07.05.2016 10:49
Apetyczna zupka!

KORAL

07.05.2016 10:05
Bardzo smaczna zupa

Motorek

07.05.2016 09:01
smaczna i pożywna zupka

RenataZ-et

07.05.2016 08:35
fajny pomysł na pyszną zupkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat