Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA MEKSYKAŃSKA PIKANTNA

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe mielone 500 g
kukurydza w puszce 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
pomidory krojone z puszki 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA MEKSYKAŃSKA PIKANTNA

Kroki postępowania

1
Mięso smażymy z czosnkiem i cebulą, zalewamy wywarem z kostką rosołową i na małym ogniu gotujemy.
Krok 1 - ZUPA MEKSYKAŃSKA PIKANTNA foto
2
Następnie dodajemy pokrojone papryki, fasolę i kukurydzę, gotujemy na małym ogniu mieszając.
Krok 2 - ZUPA MEKSYKAŃSKA PIKANTNA foto
3
Następnie doprawiamy do smaku papryką, pomidorami, pieprzem i majerankiem. Podajemy gorącą.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - ZUPA MEKSYKAŃSKA PIKANTNA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 07.02.2014 12:48
pyszna rozgrzewająca zupa
Kuchenka 04.01.2014 10:07
fajne smaki
eMMe 03.01.2014 23:24
Pycha zupka:)
Adam/ZUB3R 03.01.2014 22:55
lubię takie zupy
Justynka958 03.01.2014 22:54
bardzo lubię zupę meksykańską :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak