Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa meksykańska ekspresowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1 szt
przecier pomidorowy 1 szt
cebula 2 duże
mięso mielone 30 dkg
czosnek 4 ząbki
przyprawy
ser do posypania
biała fasola 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa meksykańska ekspresowa

Mięso mielone przyprawić,dodać odrobinę zimnej wody i wyrobić jak na kotlety.
Uformować małe pulpeciki, obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano na oleju.


Cebule pokroić w piórka i zeszklić na oleju po pulpecikach
razem z pokrojoną papryką,
pod koniec dodając pokrojony drobno czosnek.


Zawartość puszek razem z zalewami dać do garnka, podlać szklanką wody
( jak lubimy rzadsze można dać więcej wody)
i zagotować,dodać podsmażoną cebule z czosnkiem oraz pulpety.


po 10 minutach gotowania dodać przecier pomidorowy i przyprawy
ostra paprykę i pieprz( sporo bo ma być ostre)
,można dodać chili lub pieprz kajeński.


podawać gorące, można posypać żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 14.01.2013 14:48
ładnie podana
jucia 14.01.2013 13:23
pycha
kupiska 14.01.2013 13:02
Nie jadłam ale wyglada apetycznie
Alex_M 14.01.2013 12:48
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak