zupa meksykańska ekspresowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    1 szt
  • cebula

    2 duże
  • mięso mielone

    30 dkg
  • czosnek

    4 ząbki
  • przyprawy

  • ser do posypania

  • biała fasola

    1 puszka
  • fasola czerwona z puszki

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone przyprawić,dodać odrobinę zimnej wody i wyrobić jak na kotlety.
Uformować małe pulpeciki, obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano na oleju.


Cebule pokroić w piórka i zeszklić na oleju po pulpecikach
razem z pokrojoną papryką,
pod koniec dodając pokrojony drobno czosnek.


Zawartość puszek razem z zalewami dać do garnka, podlać szklanką wody
( jak lubimy rzadsze można dać więcej wody)
i zagotować,dodać podsmażoną cebule z czosnkiem oraz pulpety.


po 10 minutach gotowania dodać przecier pomidorowy i przyprawy
ostra paprykę i pieprz( sporo bo ma być ostre)
,można dodać chili lub pieprz kajeński.


podawać gorące, można posypać żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 14.01.2013 14:48
ładnie podana
jucia 14.01.2013 13:23
pycha
kupiska 14.01.2013 13:02
Nie jadłam ale wyglada apetycznie
Alex_M 14.01.2013 12:48
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat