zupa meksykańska ekspresowa

zupa meksykańska ekspresowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    1 szt
  • cebula

    2 duże
  • mięso mielone

    30 dkg
  • czosnek

    4 ząbki
  • przyprawy

  • ser do posypania

  • biała fasola

    1 puszka
  • fasola czerwona z puszki

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania zupa meksykańska ekspresowa

Mięso mielone przyprawić,dodać odrobinę zimnej wody i wyrobić jak na kotlety.
Uformować małe pulpeciki, obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano na oleju.


Cebule pokroić w piórka i zeszklić na oleju po pulpecikach
razem z pokrojoną papryką,
pod koniec dodając pokrojony drobno czosnek.


Zawartość puszek razem z zalewami dać do garnka, podlać szklanką wody
( jak lubimy rzadsze można dać więcej wody)
i zagotować,dodać podsmażoną cebule z czosnkiem oraz pulpety.


po 10 minutach gotowania dodać przecier pomidorowy i przyprawy
ostra paprykę i pieprz( sporo bo ma być ostre)
,można dodać chili lub pieprz kajeński.


podawać gorące, można posypać żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

parysek10 14.01.2013 14:48
ładnie podana
jucia 14.01.2013 13:23
pycha
kupiska 14.01.2013 13:02
Nie jadłam ale wyglada apetycznie
Alex_M 14.01.2013 12:48
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat