Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykanska dla jarosza

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 7 szt
cebula biała pol szt
czosnek 2 zabki
papryka czerwona pol szt
papryka zielona pol szt
papryka żółta pol szt
fasola czerwona z puszki pol puszki
kukurydza w puszce pol puszki
natka pietruszki 3 lyzki
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat pol lyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
koncentrat pomidorowy 3 lyzki
Majeranek suszony Prymat 1 lyzeczka
Kminek mielony Prymat pol lyzeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykanska dla jarosza

Cebule I czosnek obrac,posiekac I podsmazyc na oleju.Nastepnie dodac pieczarki pokrojone w polplastry I podsmazyc.Papryki pokroic w gruba kostke I dodac do pieczarek.Podlac woda I dodac wszystkie przyprawy.Gdy paprika bedzie miekka to dodajemy kukurydze, czerwona fasolke I koncentrat.Czekamy az nasza zupa sie zagotuje.Nastepnie przekladamy do miseczki I posypujemy posiekana natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 16.09.2016 01:01
Ale smacznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak