zupa meksykańska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka żółta

    1 szt
  • filet z kurczaka

    70 dag
  • papryka czerwona

    1 szt
  • kukurydza konserwowa

    1 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę pokroić w kostkę podsmażyć dodać pokrojonę mięso i smażyć razem dodać pokrojone pieczarki , następnie zalać to wodą i gotować, dodać także pomidory, liście laurowe i ziele, rozdrobniony czosnek , następnie wrzucić pokrojoną paprykę, kukurydzę i na końcu dopiero fasolkę, jak już mięsko będzie miekkie i warzywa także , dodać przecier pomidorowy i doprawić zupę do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sarenka 17.06.2011 16:58
Lubie meksykanskie smaczki
gusia1000 23.01.2011 00:11
Super zupa.
Koper 23.11.2010 10:07
Zupa meksykańska jest pyszna
bernika 13.10.2010 21:30
lubie takei klimaty!
Nati 14.09.2010 15:40
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat