Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczaka 300 gram
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
czosnek 3 ząbki przeciśnięte
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pomidory krojone z puszki 1
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
wywar warzywny 2 l
fasola czerwona z puszki 1
sól i pieprz
oregano 1 łyżeczka
olej 1 łyżka

do podania

śmietana
tortilla 3 szt
ser tarty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Pokrojonego kurczaka doprawiamy pokruszonymi liśćmi laurowymi, czosnkiem, solą i pieprzem. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i smażymy do zarumienienia (około 5 min). Dodajemy cebulę, smażymy 2 minuty. Dodajemy mieloną paprykę , koncentrat oraz pomidory z puszki. Dusimy około 2 min i zalewamy wywarem. Gotujemy na małym ogniu około 40 min.

Dodajemy paprykę, odsądzoną fasolę i gotujemy około 15 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na suchej patelni podgrzewamy tortillę po 20 sekund z każdej strony. Podajemy w miseczce, posypujemy serem i przyozdabiamy kleksem śmietany.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 02.02.2016 10:51
ładnie i smacznie
Motorek 31.01.2016 12:47
fajna zupka
Wacław 31.01.2016 11:55
pyszna zupa,cos dla mnie
Maridka19 31.01.2016 07:41
Tą zupkę bardzo lubię :)
Pani Domu 30.01.2016 21:44
bardzo fajna zupa
Megg 30.01.2016 20:24
lubie takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak