zupa meksykańska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 70 dag filetu z kurczaka

  • 1 puszka kukurydzy

  • 1 puszka czerwonej fasolk

  • 2 cebule

  • 0,5 kg pieczarek

  • 1 puszka pomidorów

  • woda

  • 2 ząbki czosnku

  • papryka czerwona

    1 szt.
  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę pokroić w kostkę podsmażyć dodać pokrojonę mięso i smażyć razem dodać pokrojone pieczarki , następnie zalać to wodą i gotować, dodać także pomidory, liście laurowe i ziele, rozdrobniony czosnek , następnie wrzucić pokrojoną paprykę, kukurydzę i na końcu dopiero fasolkę, jak już mięsko będzie miekkie i warzywa także , dodać przecier pomidorowy i doprawić zupę do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 21.03.2013 23:04
smaczna jest taka zupa
Jodaj 01.08.2012 19:42
uwielbiam takie geste zupki :) mniam
Cukiereczek13 10.07.2012 20:32
pysznie wyglada :) super ;)
Renataj 31.08.2011 19:25
Pyszna jest - sprawdziłam
gusia1000 08.01.2011 00:27
Na pewno taka zupa jest dobra.
Justyna223 07.10.2010 12:56
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat