Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA MEKSYKAŃSKA

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

warzywa

cebula 2 sztuka
ząbek czosnku 4 ząbki
papryka czerwona 2 sztuka
kukurydza w puszce 1 sztuka
fasola czerwona z puszki 1 sztuka
fasola biała z puszki 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 sztuka
ketchup łagodny 1/2 szklanki

mięso

mięso mielone z łopatki 50 dag

przyprawy

cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
bazylia do smaku
oregano do smaku
pietruszka zielona do dekoracji
ser żółty 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA MEKSYKAŃSKA

Kukurydzę i fasolę wsypać do garnka, zalać wodą, tak aby zakryło całość.
Dodać 2 łyżeczki soli i szcvyptę pieprzu.
Mięso mielone podsmażyć na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulkę i paprykę, przecier pomidorowy oraz ketchup.
Przyprawić ziołami według uznania.
Dusic do miękkości.
Przełożyć mięso do garnka, wycisnąć czosnek, dodać wody, tak była całość była rzadka.
Zagotować.
Zupę podawać posypaną natką pietruszki i startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak