Zupa meksykańska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    600 g
  • fasola czerwona z puszki

    1 op
  • kukurydza w puszce

    1 op
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • sok pomidorowy

    1 l
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • olej

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanym oleju najlepiej w głębokiej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę,dodać mięso mielone i wszystko razem smażyć ok 10 min
Mięso przyprawić solą i ziołami prowansalskimi.
Całość zalać sosem pomidorowym,następnie dodać fasolę i kukurydzę.
Ja wolę zupkę na pikantno więc dodaję jeszcze pieprz,ale nie koniecznie Wszystko zagotować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 13.01.2015 16:06
fajna zupka
w mojej kuchni 12.01.2015 18:43
pyszna zupa..
Stenka 12.01.2015 17:15
takie zupy lubię
IlonaAlbertos 12.01.2015 15:16
Uwielbiam takie sycące zupki.
Sroczka 12.01.2015 13:55
Z chęcią zjadłabym taką zupkę.
adelajda 12.01.2015 13:53
rozgrzewając zupka
Adamorek 12.01.2015 13:21
doskonała zupka
Futka 12.01.2015 13:06
Przepyszna zupka! :D
IwonaDD 12.01.2015 13:05
super zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat