Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 600 g
fasola czerwona z puszki 1 op
kukurydza w puszce 1 op
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
sok pomidorowy 1 l
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Na rozgrzanym oleju najlepiej w głębokiej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę,dodać mięso mielone i wszystko razem smażyć ok 10 min
Mięso przyprawić solą i ziołami prowansalskimi.
Całość zalać sosem pomidorowym,następnie dodać fasolę i kukurydzę.
Ja wolę zupkę na pikantno więc dodaję jeszcze pieprz,ale nie koniecznie Wszystko zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 13.01.2015 16:06
fajna zupka
w mojej kuchni 12.01.2015 18:43
pyszna zupa..
Stenka 12.01.2015 17:15
takie zupy lubię
IlonaAlbertos 12.01.2015 15:16
Uwielbiam takie sycące zupki.
Sroczka 12.01.2015 13:55
Z chęcią zjadłabym taką zupkę.
adelajda 12.01.2015 13:53
rozgrzewając zupka
Adamorek 12.01.2015 13:21
doskonała zupka
Futka 12.01.2015 13:06
Przepyszna zupka! :D
IwonaDD 12.01.2015 13:05
super zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak