Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
pomidory krojone z puszki
fasola czerwona z puszki
kukurydza w puszce
papryka czerwona
bulion wołowy 1,2 l
Liść laurowy suszony Prymat
papryczka chili
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Ziele angielskie całe Prymat kilka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Mięso kroimy w niedużą kostkę ,solimy i oprószamy pieprzem cayenne. Smażymy na rozgrzanym oleju ,zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości mięsa na wolnym ogniu z dodatkiem liścia laurowego ,ziela angielskiego i posiekanej papryczki chili. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą ,osączoną z zalewy fasolę i kukurydzę oraz pokrojoną w paski paprykę. Gotujemy jeszcze 20 min. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 08.01.2015 16:38
idealna na chłodne dni
Stenka 08.01.2015 16:09
smaczny, sycący posiłek
Ewelina1991 08.01.2015 16:01
apetyczna zupka
Kuchnia Marty 08.01.2015 14:00
Ostra pychotka!
marcia7 08.01.2015 13:07
jest rewelacyjna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak