Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 główka
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • pomidor

    1 sztuka
  • natka pietruszki

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa meksykańska

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać mięso mielone i smażyć.Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz pomidora, chwilę jeszcze posmażyć. Następnie zalać wodą. Dodać kostkę rosołową i gotować około 15 minut. Po tym czasie dodać odcedzoną kukurydzę oraz fasolkę. Przyprawić papryką, pieprzem, majerankiem oraz ziołami prowansalskimi. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

ppaulina 05.11.2014 17:05
pszyna zupka
Wacław 16.06.2014 09:52
pyszna ,sycąca zupa :-)
berys18 15.06.2014 19:14
świetna zupka
jerry1 14.06.2014 09:34
bardzo dobra sycąca zupa!:)
Stenka 13.06.2014 22:20
moje smaki
Jusiaa 13.06.2014 22:19
Smaczna :)
Małgorzata9 13.06.2014 21:20
biorę przepis do swojej księgi
Lidzia 13.06.2014 20:02
Smakowita zupka.
Aleksandra/Olcia 13.06.2014 19:39
bardzo lubie taką zupę zimą na rozgrzanie
gibli 13.06.2014 18:50
smaczna zupka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat