Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 szt
fasola biała z puszki 1 szt
kukurydza konserwowa 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 szt
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 szt
mięso mielone 0,5 kg
papryczka chili 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Paprykę pokroić w kostkę, papryczkę chili drobno posiekać, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Fasolę czerwoną i białą odcedzić i opłukać. Przełożyć do garnka, dodać odcedzoną kukurydzę, paprykę oraz pomidory wraz z sosem. Wszystko zalać wodą i zagotować. Na patelni podsmażyć mięso mielone, następnie dodać cebulę i smażyć razem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Podsmażone mięso wraz z cebulą przełożyć do garnka. Gotować na małym ogniu około 15 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, bazylią oraz oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.12.2013 20:16
Lubię takie pożywne zupki
olkaaa 11.12.2013 09:58
ciekawa propozycja
Ela15 03.12.2013 17:06
ciekawa i sycąca zupa
Lis 02.12.2013 00:05
Bardzo smaczne połączenie smaków
Katarzyna/kate1980 01.12.2013 18:04
apetycznie wygląda
barbara11561 29.11.2013 11:07
bardzo smaczne i pożywne danie:)
fotoviderek 24.11.2013 09:48
Taką zupkę to ja lubię :)
kate.500 23.11.2013 09:24
pyszna zupka
Małgorzata9 21.11.2013 20:53
doskonała w chłodne dni
jussta 21.11.2013 19:02
Apetyczne :)
gosia561 21.11.2013 16:30
doskonałe jedzenie
Janina 21.11.2013 16:25
Konkretna taka zupa, można pojeść, smaczna;)
ssylwiaa 21.11.2013 15:46
pyszna zupa, jedna z moich ulubionych ;)
eMMe 21.11.2013 15:01
Lubie taką zupkę:) Bardzo smaczna i rozgrzewająca w sam raz na zimę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak