Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1.5kg
papryka 1
kukurydza 1
fasola czerwona 1
groszek 1
pieczarki 0.5 kg
majeranek
Liść laurowy suszony Prymat 4szt
olej 0.5 szklanki
cebula 1szt
mąka 3łyżki
przyprawa do zup
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Mięso pokroić w kostkę i obgotować, następnie wypłukać w zimnej wodzie. Na patelni zeszklić pokrojoną cebulę.Paprykę i pieczarki pokroić. Do garnka wsypać mięso, zeszkloną cebulę ,pokrojoną paprykę i pieczarki.Dołożyć także liść laurowy, majeranek. Garnek uzupełnić wodą, gotować aż mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku magą, solą, pieprzem. Następnie wsypać z puszek kukurydzę,fasolę, groszek dodać ketchup i zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak