Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula biała 4
kiełbasa zwyczajna 0,5 kg
filet z kurczaka 1 kg
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
papryka czerwona 3
sól do smaku
pieprz do smaku
kukurydza w puszce 1 puszka
czerwona fasolka 2 puszki
cukinia 20 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Pieczarki umyć, pokroić w kostkę lub plastry i podsmażyć na oleju.Gdy się zarumienią przekładamy do garnka. Filet z kurczaka,kiełbasę i obraną cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy i dodajemy do pieczarek. Paprykę i cukinię kroimy w kostkę i dodajemy prosto do garnka. Wszystko zalewamy 2,5 litrami wrzątku i dusimy 20minut. Następnie dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę czerwoną. Dusimy 5minut. Potem dodajemy słoiczek koncentratu pomidorowego. Zagotowujemy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 28.08.2013 12:25
pyszna zupka
wlicka 06.03.2013 15:19
mmm smaczne!!!;)
Bernadeta1 28.02.2013 21:31
pyszna taka zupka
Andysz 09.01.2013 14:41
mmm smaczna;]
cukiereczek 15.09.2012 14:41
bardzo sycąca i dobra zupa
Anna169Hosz 15.09.2012 13:29
Wygląda apetycznie.
Sylwia56
Sylwia56 15.09.2012 11:08
ekstra
gosia561 14.09.2012 23:56
jest świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak