Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa marchwiowo-ziemniaczana

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 sztuka
marchew 5 sztuk
ziemniaki 5 sztuk
pietruszka 1 sztuka
seler kawałek
por kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuki
ziarenka pieprzu 3 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa marchwiowo-ziemniaczana

Do garnka wlewamy wodę, wkładamy umyte udko i zagotowujemy. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu i gotujemy 20-30 minut. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do zupy oprócz ziemniaków. Gotujemy do miękkości warzyw i dodajemy ziemniaki. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy natką pietruszki. Smacznego...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 23.02.2014 16:22
Pożywna zupka ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak