zupa marchwiowo-lubczykowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 łyżka
  • cebula

    1/2 sztuki
  • pokrojona marchew

    1/4 kg
  • wywar z warzyw

    1,5 l
  • mleko

    1/4 l
  • sól do smaku

  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka

    5 łyżek
  • Kminek mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

na rozgrzanej margarynie obsmażam cebulę i marcew, dodaję mąkę i podsmażam razem. Wlewam mleko i wywar z warzyw, solę, dodaję lubczyk i gotuję 20 minut. Odcedzam. Do talerzy nakładam trochę śmietany i wlewam zupę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 13:54
pycha
sznycel 18.08.2012 18:42
tania i dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat