Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa marchwiowo-lubczykowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 łyżka
cebula 1/2 sztuki
pokrojona marchew 1/4 kg
wywar z warzyw 1,5 l
mleko 1/4 l
sól do smaku
śmietana 2 łyżki
mąka 5 łyżek
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa marchwiowo-lubczykowa

na rozgrzanej margarynie obsmażam cebulę i marcew, dodaję mąkę i podsmażam razem. Wlewam mleko i wywar z warzyw, solę, dodaję lubczyk i gotuję 20 minut. Odcedzam. Do talerzy nakładam trochę śmietany i wlewam zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 20.08.2012 13:54
pycha
sznycel 18.08.2012 18:42
tania i dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak