Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowo-groszkowa z dodatkiem soczewicy konserwowej :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indycza szyjka 1 sztuka
marchew mrożona 200 gram
groszek mrożony 200 gram
soczewica konserwowa 1 puszka
pietruszka 1 sztuka
przecier pomidorowy 2 łyzki
śmietana 30% 0,5 szklanki
ziemniaki 3 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyzka
sól i pieprz 1\3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowo-groszkowa z dodatkiem soczewicy konserwowej :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na szyi indyczej. Wywar gotujemy 45 minut.
Krok 1 - Zupa marchewkowo-groszkowa z dodatkiem soczewicy konserwowej :) foto
2
Po tym czasie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę oraz mrożone warzywa: marchew i groszek. Składnik gotujemy 15 minut.
Krok 2 - Zupa marchewkowo-groszkowa z dodatkiem soczewicy konserwowej :) foto
3
Po tym czasie dodajemy potartą na tarce pietruszkę oraz soczewicę konserwową. Składniki gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 3 - Zupa marchewkowo-groszkowa z dodatkiem soczewicy konserwowej :) foto
4
Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy do smaku : pieprz, sól, majeranek.
Krok 4 - Zupa marchewkowo-groszkowa z dodatkiem soczewicy konserwowej :) foto
5
Na samym końcu wlewamy śmietanę kremówkę , zagotowujemy i serwujemy. smacznego :)
Krok 5 - Zupa marchewkowo-groszkowa z dodatkiem soczewicy konserwowej :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak