Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowa z imbirem i suszonymi pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 6 szt
ziemniaki 2 szt
imbir 2-3 cm
pietruszka 1 szt
pomidory suszone 8 szt
bulion drobiowy 700 ml
sok pomarańczowy 250 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier szczypta
chili
Rozmaryn suszony Prymat
śmietana
koperek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa z imbirem i suszonymi pomidorami

1. Imbir drobno siekamy, cebulę, marchewkę, ziemniaki i suszone pomidory kroimy w kostkę.
2. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojone suszone pomidory, cebulę i imbir i wszystko podduszamy. Następnie dodajemy marchewkę i ziemniaki i chwilę podsmażamy, po czym zalewamy bulionem, dodajemy rozmaryn, sól, pieprz, cukier i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy sok pomarańczowy i zagotowujemy.
3. Ugotowaną zupę miksujemy blenderem na gładki krem. Dekorujemy posiekanym koperkiem oraz kleksem śmietany i chili. Możemy posypać uprażonymi pestkami dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga 06.01.2024 15:42
Zrobiłam zupę wg. Przepisu, uważam że byłaby lepsza bez soku pomarańczowego .
Ada-Gaba 20.02.2017 16:31
ciekawa propozycja
Konczi 20.02.2017 11:44
pysznie wygląda :)
jan_mag 20.02.2017 10:57
Wspaniałe połączenie
ilka01 20.02.2017 10:22
super pomysł :)
Wafelek2601 20.02.2017 09:54
Pięknie podana i z pewnością pyszna
Barbara13 20.02.2017 08:03
Jak dla mnie fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak