Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 kg
seler naciowy 2 łodygi
pietruszka 1 szt
ziemniaki 4 szt
masło 70 g
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
szczypiorek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa

Połowę marchewek, pietruszkę i seler, ścieramy na tarce do jarzyn.
Pozostałe marchewki kroimy na cienkie plasterki.
Por kroimy w piórka.
Ziemniaki kroimy w kostkę.
W garnku roztapiamy masło wrzucamy warzywa i dusimy pod przykryciem kilka minut, od czasu, do czasu mieszając.
Następnie zalewamy gorącą wodą (1,5 l), dodajemy ziele angielskie, estragon i gotujemy do miękkości warzyw.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 03.06.2017 10:32
smaczna zupka
Wacław 01.06.2017 09:57
bardzo apetyczna i smaczna zupa :-)
anka1988 01.06.2017 08:11
ulubiona szczególnie przez dzieciaki
Róża1 01.06.2017 07:19
przepyszna zupka !!!!!!!!!
cukiereczek 31.05.2017 20:05
to prawda, pysznie wygląda
Franciszek 31.05.2017 19:06
Pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak