Zupa marchewkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1,5 kg
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • sok z 1cytryny

  • bulion

    6 szklanek
  • migdały posiekane

    3 łyzki
  • groszek konserwowy

  • jogurt naturalny

  • kolendra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

warzywa pokroić w kostkę i gotować w bulionie około 30 minut. Po ugotowaniu ostudzić i zmiksować zupę. Doprawić do smaku kolendrą. Dodać 3 łyżki groszku konserwowego. Dodać jogurt i sok z cytryny, dokładnie wymieszać. Zupę podawać ciepłą, posypana migdałami. PYCHA

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina47 06.02.2011 07:45
uwielbiam marchewkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat