Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA MARCHEWKOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 lirta
mięso wieprzowe 400 g
cebula biała
czosnek
pietruszka
seler
marchew 3 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
Kucharek przyprawa do potraw
mąka 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Pieprz biały mielony Prymat
mleko 50 ml
bulion wołowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA MARCHEWKOWA

Do garnka wlewamy wodę, wkładamy opłukane mięso i kostkę bulionową. Warzywa myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Jedynie marchew trzemy na tarce jarzeniowej. Wszystkie składniki wkładamy do garnka i posypujemy Kucharkiem. Gotujemy aż mięso zrobi się miękkie. Zagęszczamy zupę ( mleko z mąką). Zagotowujemy, przyprawiamy do smaku Maggi, pieprzem oraz Kucharkiem. Przed podaniem dodajemy posiekaną nać pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 06.03.2012 23:29
super
irenka 20.02.2012 15:51
pyszna,gotuję podobnie
Edyta31 17.09.2011 21:47
muszę kiedyś spróbować :)
kriso 06.09.2011 20:33
smaczna
pioge7 05.09.2011 09:52
ciekawe czy dobra :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak