Zupa malucha- z zielonym groszkiem , marchewką i indyczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar drobiowy

    1,5 szklanki
  • filet z indyka

    3 łyzeczki
  • ziemniak

    1 sztuka
  • marchew

    0.5 sztuki
  • groszek mrożony

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wywar na mięsie z indyka. Odlewamy z niego 1,5 szklanki. Do wywaru dodajemy ziemniaka, marchew i groszek. Warzywa gotujemy 20 minut pod przykryciem na małym ogniu. Obieramy mięsko z indyka, dodajemy do reszty składników. Blenderem miksujemy zupkę na gładki krem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat