Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa malucha- z zielonym groszkiem , marchewką i indyczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowy 1,5 szklanki
filet z indyka 3 łyzeczki
ziemniak 1 sztuka
marchew 0.5 sztuki
groszek mrożony 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa malucha- z zielonym groszkiem , marchewką i indyczkiem

Gotujemy wywar na mięsie z indyka. Odlewamy z niego 1,5 szklanki. Do wywaru dodajemy ziemniaka, marchew i groszek. Warzywa gotujemy 20 minut pod przykryciem na małym ogniu. Obieramy mięsko z indyka, dodajemy do reszty składników. Blenderem miksujemy zupkę na gładki krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak