Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa malucha- z kaszą pęczak na wywarze mięsnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar mięsny 1 szklanka
ziemniaki 1 sztuka
marchew 0.5 sztuki
kasza pęczak 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa malucha- z kaszą pęczak na wywarze mięsnym

Wywar mięsny przelewamy do rondelka. Dodajemy do niego pokrojonego w drobną kostkę ziemniaka, marchew pokrojoną w słupki oraz kasze. Wszystkie składniki gotujemy około 20 minut. Po ugotowaniu dla mniejszych dzieci zupkę miksujemy blenderem, nieco starszym podajemy wersję nie miksowaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak