Zupa malucha- z kaszą pęczak na wywarze mięsnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar mięsny

    1 szklanka
  • ziemniaki

    1 sztuka
  • marchew

    0.5 sztuki
  • kasza pęczak

    2 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wywar mięsny przelewamy do rondelka. Dodajemy do niego pokrojonego w drobną kostkę ziemniaka, marchew pokrojoną w słupki oraz kasze. Wszystkie składniki gotujemy około 20 minut. Po ugotowaniu dla mniejszych dzieci zupkę miksujemy blenderem, nieco starszym podajemy wersję nie miksowaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat