Zupa malucha- z indykiem, ryzem, marchewką i koperkirm

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • indyk

    3 łyzki
  • marchew

    0.5 sztuki
  • ryż

    2 łyżki
  • koperek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robimy wywar na mięsie z indyka. Odlewamy 1,5 szklanki i gotujemy w nim o,5 marchewki , 2 łyżki ryżu-przez 15 minut. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek. Mięso z indyka obieramy i dodajemy do zupki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat