Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa malucha- z dynią i marchewką na wywarze z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar mięsny 1 szklanka
dynia 0.5 szklanki
marchew 1 sztuka
pietruszka 0.5 sztuki
udziec z indyka 2 łyzki
ziemniak 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa malucha- z dynią i marchewką na wywarze z indyka

Robimy wywar na mięsie z indyka. Odlewamy od 1-do 1,5 szklanki wywaru i dodajemy do niego pokrojone na mniejsze kawałki: dynie, marchew, pietruszkę i ziemniaka. Warzywa gotujemy około 15 minut. Obieramy mięso z indyka i dodajemy go do ugotowanych warzyw. Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładki krem i serwujemy dziecku:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wioleczka83 06.11.2014 21:20
cos dla mojego maluszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak