Zupa malucha- z dynią i marchewką na wywarze z indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar mięsny

    1 szklanka
  • dynia

    0.5 szklanki
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    0.5 sztuki
  • udziec z indyka

    2 łyzki
  • ziemniak

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robimy wywar na mięsie z indyka. Odlewamy od 1-do 1,5 szklanki wywaru i dodajemy do niego pokrojone na mniejsze kawałki: dynie, marchew, pietruszkę i ziemniaka. Warzywa gotujemy około 15 minut. Obieramy mięso z indyka i dodajemy go do ugotowanych warzyw. Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładki krem i serwujemy dziecku:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wioleczka83 06.11.2014 21:20
cos dla mojego maluszka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat