Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa makiełkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

jajko
woda
sól
mąka 30 dag

Masa

mak 1 szkl
rodzynki 2 łyżki
miód 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa makiełkowa

Zagnieść elastyczne makaronowe ciasto, rozwałkować, przesypać mąką, zostawić do lekkiego przeschnięcia. Następnie pokroić na niewielkie kwadraciki, ugotować w osolonym wrzątku, osączyć i wymieszać z masą makową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 06.01.2016 21:58
nigdy takiej nie jadłam,ciekawa jestem jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak