Zupa makiełkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • jajko

  • woda

  • sól

  • mąka

    30 dag

Masa

  • mak

    1 szkl
  • rodzynki

    2 łyżki
  • miód

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagnieść elastyczne makaronowe ciasto, rozwałkować, przesypać mąką, zostawić do lekkiego przeschnięcia. Następnie pokroić na niewielkie kwadraciki, ugotować w osolonym wrzątku, osączyć i wymieszać z masą makową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 06.01.2016 21:58
nigdy takiej nie jadłam,ciekawa jestem jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat