Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA LETNIA „JULIENNE”

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1/2 kg
kapusta 1/2 kg
kalarepka młoda 1/2 kg
cebula 1/2 kg
groszek 1/2 kg
masło 5 dag
sól cukier koperek
składniki na lane ciasto:
jaja 2 szt.
mąka 5 łyżek
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA LETNIA „JULIENNE”

Wykonanie:
Warzywa (bez kalafiora) oczyścić, opłukać, rozdrobnić i podsmażyć na maśle. Następnie wlać 2 szklanki wody i gotować 15 minut. Potem dodać kalafior i groszek, gotować do momentu aż warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku i podać zupę z lanym ciastem i koperkiem. Ciasto lane ugotować osobno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 04.08.2013 07:46
nigdy nie jadłam takiej zupy
jasiek 04.08.2013 00:14
idealnie letnia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak