Zupa Kwaśny kurczak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    500 g
  • marchew

    1 duża
  • seler korzeniowy

    1 mały
  • pieczarki

    200 g
  • ziemniaki

    4 szt
  • por (biała część)

  • kapusta kiszona

    200 g
  • bulion drobiowy

    1 l
  • masło

    1 łyżka
  • pasta curry

    1 łyżeczka
  • sos chili

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew ,seler ,ziemniaki ,filety z kurczaka kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy ,kroimy na plasterki ,pora w piórka. Warzywa i kurczaka smażymy na maśle około 10 min. Następnie dodajemy kapustę kiszoną ,smażymy 5 min.
Całość zalewamy bulionem ,dodajemy pastę curry ,liść laurowy ,sos chili oraz sok z kiszonej kapusty. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
R'n'G Kitchen
Aby zupa była bardziej kwaskowa ,dodajemy 1/2 szklanki kwasu z kapusty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lidzia 30.07.2015 07:26
Bardzo fajna, muszę wypróbować.
R'n'G Kitchen 20.03.2015 22:32
Dziękuję ;) Pozdrawiam gorąco ;)
Kolorowa 20.03.2015 20:08
Jak rustykalnie przedstawione ;)
luna76 20.03.2015 18:48
po składnikach widzę, że to moje smaki !!! :)
Magda60 20.03.2015 15:13
swietna zupa
Kuchnia Marty 20.03.2015 14:49
Uwielbiam Twoje przepisy! Zawsze znajdę coś ci mi odpowiada!
Pyszota 20.03.2015 14:11
fajny przepis
bietka 20.03.2015 13:29
smaczna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat