Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kurpiowska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1
masło 45 gram
mąka pszenna 10 gram
koncentrat pomidorowy 195 gram
sól do smsku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kurpiowska

Marchewkę zetrzyj na tarce do warzyw. Cebulę posiekaj, zeszklij na łyżce masła. Dodaj marchewkę, podsmaż. Poszatkuj kapustę, posól, zalej litrem gorącej wody lub bulionu, ugotuj. W rondelku rozgrzej resztę masła, oprósz mąką i zasmaż na złoto. Połącz z koncentratem, cebulą i marchewką, dodaj do kapusty, przypraw. Możesz dodać nieco przyprawy do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 11.06.2012 23:58
regionalnie
kriso 06.04.2012 21:11
apetyczna
Justyna Jussstiii 06.04.2012 14:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak