zupa kukurydziano -selerowa

zupa kukurydziano -selerowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • puszka kukurydzy

  • masło

    2 lyzki
  • mąka

    2 lyzki
  • mleko

    1 szkl.
  • starty zolty ser

    0.5 szklanka
  • pokrojony seler

    2 szkl.
  • zielona i czerwona papryka

    0.5 szt.
  • cebula

    1
  • koncentrat pomidorowy

  • sól

  • mielony pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zupa kukurydziano -selerowa

kukurydze,seler oraz drobno pokrojona papryke i cebule zalac w garnku zimna woda,dodac przecier pomidorowy,doprawia sola i pieprzem ,gotowac na malym ogniu az jarzyny zmiekna.z masla i maki zrobic zasmazke,powoli dolewac mleko i mieszac az zgestnieje. polaczyc z zupa ,dodac ser i mielona papryke .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

IZABELA29 12.11.2010 14:17
warto spróbowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat