Zupa kukurydziana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    (domowy) 800 ml
  • kukurydza konserwowa

    1 puszka
  • cebula

    1 sztuka
  • ziemniaki

    2 sztuki średniej wielkości
  • olej

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    duża szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju.

Gdy cebula będzie szklista zalewamy ją bulionem i zagotowujemy, po czym dodajemy kukurydzę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Gotujemy na wolnym ogniu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie.

Zawartość garnka blendujemy niezbyt dokładnie, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 26.01.2019 13:10
Szybka i smaczna zupka, w sam raz jeżeli mam zbyt mało czasu na gotowanie obiadu : )
ben-ka 18.01.2019 21:26
Nie gotowałam jeszcze takiej zupy.....
Justi2401 20.02.2018 17:49
Pyszna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat