Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kukurydziana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 szt
marchew 3 szt
kukurydza w puszce 1 szt
makaron ryżowy 3 łyżki
śmietana 18 proc 200 ml
natka pietruszki wg uznania
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kukurydziana

Skrzydełka gotujemy z marchewką. Doprawiamy solą. Gdy skrzydełka będą już ugotowane a marchewka miękka dodajemy kukurydzę i makaron. Gotujemy jeszcze chwilke. Zabielamy zupę śmietaną i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Makaron dojdzie w gorącej zupie. Podajemy po ok 20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.05.2015 12:23
pyszne danie na talerzu
misia53 20.05.2015 23:58
na ładnym talerzu to i zupa lepiej smakuje.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak