Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krewetkowa po polsku
Kroki postępowania
Ziemniaki obrać, z papryki wydrążyć nasiona, wszystko pokroić w kostkę łącznie z porem. Krewetki rozmrozić.
Zupa jest gotowa.
Smacznego!
ziemniaki | 6 sztuk |
krewetki mrożone | 23 dag |
por | 1/2 sztuki |
papryka czerwona | 1/2 sztuki |
kukurydza | 1/2 puszki |
serek topiony | 50 g |
masło klarowane | 1 łyżka |
bulion warzywny | 1 litr |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 listek |
oregano | do smaku |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: