Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem-porowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 l
por 2 sztuki
serek topiony ziołowy 1 bloczek
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem-porowa

Kroki postępowania

1
Pory kroimy w plasterki i podduszamy na maśle, podlewamy je odrobiną bulionu i dusimy do miękkości.
Krok 1 - Zupa krem-porowa foto
2
Pory miksujemy, następnie wlewamy do nich bulion i zagotowujemy.
Krok 2 - Zupa krem-porowa foto
3
Dodajemy serek topiony oraz śmietanę. Miksujemy.
Krok 3 - Zupa krem-porowa foto
4
Zupę doprawiamy do smaku. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego!
Krok 4 - Zupa krem-porowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 14.03.2013 16:05
robię porową ale z mięsem mielonym
Zdzisław 14.03.2013 15:22
lubię taki kremowy por jako zupa
Marlenka.S 14.03.2013 14:35
bardzo lubię zupki, a twoja jest bardzo ciekawa
cooleczka 14.03.2013 12:25
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak