Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem-pieczarkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1 szt.
kostka warzywna 2 szt.
śmietana 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
Kartofel duży 1 szt.
siekana natka 1 łyżka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem-pieczarkowa

@ kostki warzywne rozpuścić w 1 litrze wody, kartofel obrać i pokroić w kostkę, dodać do bulionu, zagotować. Oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce warzywnej o dużych oczkach. Obrana cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na 1 łyżce oleju, dodać pieczarki, przesmażyć razem z cebulą, a nastepnie dodać do ziemniaków w bulionie. Gotować 20 minut. Zmiksować blenderem, doprawić sola i pieprzem, wymieszać z 2 łyżkami śmietany i posypać siekaną natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 25.02.2012 08:42
superrrr

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak